Kik vagyunk

Dielo ALŽBETKA píše svoju históriu od roku 2004, kedy bolo založené ako nezisková organizácia. Odvtedy sa toto dielo rozvíjalo až do dnešnej podoby – pod ALŽBETKU, n. o. patira štyri zariadenia, z ktorých najmladšie je Zariadenie pre seniorov VVYKUPITEĽ. Viac o ALŽBETKE, n. o. sa dozviete TU.

A Komáromi járásban, Naszvadon lévő Idősek Otthona az ALŽBETKA, n.o. elnevezésű nonprofit szervezet alapításában jött létre, mint második ilyen jellegű intézménye. Az Alžbetka, n.o-t a szociális segítséget nyújtó intézmények regiszterébe 2020. augusztus 26-án jegyezték be a Tt. 195/1998 a szociális ellátásról szóló törvény 20. és 24. § alapján Kassa megyében, ahol egyben a szervezet székhelye is megtalálható.  
Mint magán szociális szolgáltató a Tt. 448/2008 a szociális szolgáltatásokról és a kisvállalkozásokról szóló törvényének módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény 35. § alapján, egészéves szociális ellátást nyújt határozatlan időre bentlakásos formában.

A naszvadi MEGVÁLTÓ Idősek Otthonába felvételt nyerhet az a természetes személy, aki betöltötte a nyugdíjkorhatárt, illetve:

  • más természetes személy segítségére szorul, és ráutaltsága eléri legalább az említett törvény 3. sz. mellékletében szereplő IV. fokozatát.
  • aki más jelentős okok miatt az Otthon által nyújtott gondoskodásra szorul.

Amit kínálunk

DOTKNÚŤ SA ĽUDSKÝCH SŔDC, SVEDOMÍ, ĽUDSKÝCH OSUDOV… Toto bol hlavný dôvod založenia neziskovej organizácie ALŽBETKA. To chceme i dnes ponúknuť tým, ktorí sú nám v zariadení zverení. Takto chceme dať ľuďom okúsiť, že  Kristovo spásonosné dielo sa napĺňa už teraz.

Az intézmény befogadóképessége 19 fő.
Otthonunk az egész év folyamán ellátást nyújt mindazoknak, akik más természetes személy segítségére szorulnak: szociális tanácsadást, szociális rehabilitációt, lakhatást, étkezést, takarítást, mosást,  az ágynemű és ruházat vasalását, karbantartását és személyi eszközöket biztosít.
Lakóink számára állandó ápolói gondozást, valamint különféle szabadidős tevékenységeket biztosítunk.
A létesítmény különlegessége a lakókhoz való egyéni, személyes hozzáállás és azok  lelki igényeinek kielégítése és az ehhez szükséges feltételek megteremtése. 
Az épület a hozzá tartozó kerttel nyugodt légkört teremt, lehetőséget nyújt a pihenésre, elcsendesedésre, valamint otthont ad különfele közösségi eseményeknek, liturgikus ünnepléseknek. Célunk, hogy méltóságteljes, nyugodt időskort és egyfajta elégtételt biztosítsunk lakóinknak az egész életük során elvégzett odaadó munkájukért.

"Támogassátok és segítsétek a betegeket, ahogyan csak tudjátok, legyen állandóan az emlékezetetekben, hogy akit meglátogattok, az maga a szenvedő Megváltó."
boldog Mária Alfonza Eppinger